Tensiunea crește între Turcia și Grecia

Tensiunea crește treptat între Turcia și Grecia. De curând, presa de la Atena a dat un răspuns pentru trilaterala Tirana – Belgrad – Ankara pe care președintele turc Recep Tayyip Erdogan încearcă să o construiască.

Astfel, un joc diplomatic dur se află în desfășurare, în condițiile în care Turcia încearcă să-și consolideze și mai mult influența și să mențină legăturile puternice pe care le are în Balcani, susţine presa grecească TO VIMA.

În plus, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a efectuat luni o vizită în Albania, iar ieri l-a primit la Ankara pe președintele sârb Aleksandar Vučić – dorind să transmită un mesaj prin cei mai manifești aliați ai săi că Turcia este prezentă în Balcani, într-o perioadă în care UE nu pare să aibă voința de a întreprinde acțiunile care îi revin în regiune.

Turcia și Serbia urmăresc dezvoltarea cooperării biletarale

Aşadar, în timpul vizitei sale la Tirana, președintele turc a promis ajutor, a schimbat o serie de complimente cu premierul albanez Edi Rama, care, însă, nu a omis să sublinieze că UE este singura cale pentru țara sa.

De asemenea, şi la întâlnirea cu Vučić,…

Citeste continuarea Aici

You might also like