Temperaturile extreme au favorizat incendii în care au ars 1.207 de hectare în România

În ultima perioadă, incendiile de vegetație au făcut prăpăd în România! Până acum, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au ars peste 1.000 de hectare. Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a intervenit urgent. Acesta face apel către toți prefecții de județ.

Incendiile au ars 1.207 de hectare în România

În acest sens, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat vineri că primarii trebuie să le explice oamenilor că pericolul incendiilor de vegetație este unul real. Declarația sa a venit după ce secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a spus că au ars 1207 de hectare în ultimele 24 de ore.

În atenţionarea sa, „Este extrem de mult. Solicit prefecturilor să discute cu toți primarii, cu toate autoritățile administrativ locale ca cetățenii să fie informați, să conștientizeze pericolul. Riscul este amplificat de temperaturile foarte ridicate și cred că partea aceasta de prevenție este foarte importantă, pentru că oamenii nu au timp să citească presa sau să privească la televizor, au tot felul de munci în derulare, motiv pentru care cred că prevenția și informarea sunt cele care pot să ne ajute în efortul pe care îl…

Citeste continuarea Aici

You might also like