Stilul modern de design interior: 6 caracteristici importante

Deși denumirea ne duce, poate, cu gândul la un stil actual, în pas cu vremurile, stilul modern în designul interior a apărut la începutul secolului trecut ca o alternativă a stilului clasic, deja consacrat la acea vreme. Stilul modern conține multe elemente specifice minimalismului, stilului scandinav și celui contemporan, de aceea, deseori este confundat cu unul dintre acestea.

Pentru a lămuri lucrurile și a evita pe viitor astfel de confuzii, îți prezentăm în cele ce urmează caracteristicile definitorii ale stilului modern de design interior.

 

Spații cât mai aerisite

O locuință amenajată în stil modern te lasă să „respiri”, dispunând de spațiu suficient de mișcare în fiecare încăpere. Nu trebuie neapărat ca spațiul disponibil să fie amplu, ci cât mai aerisit, fără a fi încărcat de elemente masive sau cu o utilitate incertă. Din acest punct de vedere, stilul modern se aseamănă cu cel minimalist, diferența fiind că, în cazul primului, toate elementele și materialele trebuie să fie noi și să aibă un anumit design (despre care vei afla mai târziu).

Cât mai multă lumină naturală

Luminozitatea este o altă caracteristică…

Citeste continuarea Aici

You might also like