Statele UE vor discuta „împărțirea echitabilă a găzduirii refugiaţilor ucrainieni”

În prezent, Statele Uniunii Europene vor discuta „împărțirea echitabilă a poverii” în ce privește găzduireamilioanelor de refugiaţi ucrainieni, a declarat, miercuri, Ylva Johansson, comisar european pentru migrație și afaceri interne.

În plus, Ylva Johansson a spus că „împărţirea echitabilă a poverii” va fi discutată la întâlnirea de urgenţă de luni la care vor participa miniştrii de profil din toate statele UE.

În opinia sa, „UE nu va aloca un număr de refugiaţi pentru fiecare ţară”, a spus ea, evitând o repetare a eşecurilor din timpul ultimului aflux masiv de refugiaţi din 2015-2016, când cele 27 de state membre nu s-au putut întelege asupra numărului de refugiați din Siria pe care să-l preia fiecare țară.

Astfel, invadarea Ucrainei de către Rusia a alungat 3,5 milioane de ucraineni în numai o lună, dintre care jumătate sunt copii, iar restul femei.

Iar UE şi-a deschis rapid frontierele pentru refugiaţii ucraineni, acordându-le drept de şedere şi la liberă circulaţie, precum şi acces la şcoli, îngrijire medicală, locuinţe şi piaţa muncii.

Concret, refugiaţii au ajuns în principal în ţările vecine…

Citeste continuarea Aici

You might also like