Stagiul militar obligatoriu nu s-ar putea susține din punct de vedere economic

În cadrul unei emisiuni, luni seara, ministrul Apărării a declarat, la Digi 24, că nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu, subliniind că acest lucru nu este practic, precizând, de asemenea, că acum se merge pe armate profesioniste.

În opinia sa, ”În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, a declarat Vasile Dîncu.

În contextul economico-financiar al României, ministrul Vasile Dâncu a mai spus că un asemenea efort nu poate fi susținut nici din punct de vedere economic, subliniind că este vorba despre un cost imens pentru ţară.

Astfel, ”Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii…Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi (…) Nici…

Citeste continuarea Aici

You might also like