Specialiștii spun că nouă tulpină Omicron are peste 30 de mutații

Directorul medical al Institutului „Matei Balș” medicul Adrian Marinescu, avertizează că de ce este mai rău nu am scăpat! Vom avea un val 5 cu un număr de infecții destul de mare. Astfel, cercetătorii constată că noua variantă a adunat toate mutațiile de până acum, dar are și unele noi. Specialiștii spun că nouă tulpină Omicron are peste 30 de mutații.

Astfel, „Practic, mutațiile sunt cele pe care le-am întâlnit și la alte variante, însă combinația lor nu știm sigur cam ce efect va produce”, spune Marius Surleac, cercetător științific.

Numărul mare de mutaţii este singurul lucru cert pe care îl ştim deocamdată despre Omicron. Explicaţia ar fi că s-a dezvoltat în organismul unei persoane imunodeprimate, care nu a avut puterea să se lupte cu virusul.

Mă aștept să avem un val 5 – nu știu dacă va fi neapărat cu varianta Omicron

În explicaţiile sale, „Mă aștept să avem un val 5 – nu știu dacă va fi neapărat cu varianta Omicron, aici este de discutat -, dar vom avea un val 5 care va presupune un număr de infecții probabil destul de mare, dar cu forme care vor fi cu forme relativ ușoare. Imunitatea colectivă…

Citeste continuarea Aici

You might also like