Spaniolii se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură din istorie

Încă din această lună, spaniolii se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură din istorie, arată Ştirile TVR. Astfel, în sudul țării, s-au înregistrat 43 de grade, iar meteorologii au emis cod roșu de caniculă în mai multe provincii.  În acest sens, moar mâine, temperaturile se vor mai domoli, iar de joi intră în vigoare noi alerte.

În Sevilla, s-au înregistrat la orele amiezii 43 de grade, o temperatura neobișnuită pentru luna iunie. Spaniolii au făcut față cu greu valului de căldură africană.

La fel şi în Madrid a fost cod roșu de caniculă. Printre cei mai afectați au fost muncitorii în construcții, iar unele evenimente în aer liber au fost suspendate.

În contextul dat, medicii le recomandă în special vârstnicilor să evite plimbările în aer liber. Concret, un număr de 12 provincii sunt sub avertizare de caniculă până miercuri, însă meteorologii spun că temperaturile vor continuă să urce. A crescut și nivelul de alertă pentru incendii și sunt interzise grătarele în aer liber sau aruncarea mucurilor de țigară pe jos.

Meteorologii au anunțat o probabilitate foarte mare a dezvoltării, în această săptămână, a…

Citeste continuarea Aici

You might also like