Situația din Belarus devine tot mai tensionată, Uniunea Europeană acuză Belarusul iar Polonia îl acuză pe Putin în conflictul migranţilor

Miercuri, două avioane strategice ale Forţelor Aeriene din Rusia au efectuat zboruri în spaţiul aerian al Belarusului. În același timp, Polonia acuză că operaţiunile de facilitare a tranzitului imigranţilor sunt coordonate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Astfel, două avioane strategice de tip Tupolev Tu-22M3 ale Forţelor Aeriene ruse au efectuat miercuri zboruri în spaţiul aerian al belarusului, pentru testarea modului de coordonare a apărării aeriene, anunţă Ministerul Apărării din Rusia, conform agenţiei RIA Novosti, citată de Reuters.

Pe de altă parte, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a acuzat că operaţiunile regimului din Belarus de facilitare a tranzitului imigranţilor sunt coordonate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

În opinia sa, „Liderul Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, este executorul celui mai recent asalt, dar acest asalt are un susţinător care poate fi găsit la Moscova, iar acel susţinător este preşedintele Putin”, a declarat Mateusz Morawiecki.

În acest context, Uniunea Europeană şi Polonia se tem că serviciile secrete din Belarus ar putea provoca un incident militar în zona de frontieră, unde…

Citeste continuarea Aici

You might also like