Sfaturi și trucuri pentru întreținerea lenjeriei de pat albe

1. Urmați instrucțiunile de pe eticheta de spălare. Nu experimenta cu spălatul lenjeriei de pat, urmându-ți instinctele! Acest detaliu poate să nu pară important, dar cearșafurile pot fi realizate dintr-o combinație de materiale diferite, așa că întotdeauna este o idee bună să urmați sfaturile producătorului pentru spălarea cearșafurilor.

2. Folosiți apă fierbinte. Și prin fierbinte înțelegem foarte fierbinte. Apa caldă ajută la curățarea petelor care sunt mai adânci în material. (IMPORTANT: Acest lucru se aplică numai țesăturilor albe!)

3. Spălare regulată. Spălați lenjeria de pat în mod regulat. Dacă este necesar, fă-ți un program de spălat ca să nu uiți. Pentru cearșafurile colorate este suficient sa le speli la 2 saptamani, pentru alb – o data pe saptamana ar fi ideal daca vrei sa le pastrezi albe.

4. Clătiți înainte de spălare. Unii consideră eficient și să clătim lenjeria de pat cu apă călduță timp de aproximativ 30 de secunde chiar înainte de a le spăla în mașina de spălat. În acest fel, toate uleiurile, celulele moarte ale pielii și alte fluide corporale sunt mai bine spălate din țesătură.

5. Separați…

Citeste continuarea Aici

You might also like