Sebastian Burduja: „Ne dorim un ritm cât mai alert pentru extinderea reţelei 5G, în România”

În data de 12-05-2022, ministrul Digitalizării,Sebastian Burduja a afirmat că autoritățile din ţara noastră vor să implementeze un ritm mai alert pentru extinderea rețelei 5G. Totuși, realizarea obiectivului necesită sprijin suplimentar, mai ales de la statul român.

 Digitalizarea necesită un ritm cât mai alert pentru extinderea rețelei 5G în România

În acest sens, operatorii au explicat că finalizarea proiectului necesită costuri adiționale și se așteaptă la un sprijin din partea statului român. În acest context, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a explicat recent că întârzierea licențelor 5G ar rezulta în pierderea avantajelor competitive față de alte țări din UE.

În viziunea sa, „Ne dorim un ritm cât mai alert pentru extinderea acestei reţele, pentru a ajuta procesul de dezvoltare, pentru România. Acesta este un deziderat pe care îl avem. De asemenea, dacă întârziem foarte mult acest proces, România îşi va pierde unul dintre avantajele competitive pe care le are, în raport cu alte state din Uniunea Europeană şi anume o viteză foarte bună şi  un cost redus al acestor servicii”, a declarat Sebastian…

Citeste continuarea Aici

You might also like