Se ridica la inaltimea numelui! Ce confort termic ating pompele de caldura?

Asigurarea confortului in anotimpul rece este una dintre preocuparile importante ale fiecarui roman. Daca solutia gasita permite o viata dusa in deplina armonie cu mediul inconjurator si nu implica un cost exagerat, atunci ea poate fi considerata ideala.

Unul dintre sistemele de incalzire care se bucura de cel mai mare succes, in ultimii ani, este cel reprezentat de pompe de caldura. Desi sunt relativ noi pe piata romaneasca, ele atrag tot mai multi consumatori dornici sa descopere numeroasele avantaje pe care acestea le presupun.

Principiul de functionare

Inainte de a cumpara astfel de sisteme de incalzire, este bine sa cunosti informatiile esentiale despre functionarea lor. Este vorba despre instalatii care produc caldura fara sa utilizeze combustibil, ci folosind resurse din natura, precum apa, aerul si solul.

La fel ca aparatele frigorifice, ele folosesc un lichid refrigerant care trece prin procese de evaporare, din care rezulta racirea, si de condensare, din care rezulta caldura. Intregul proces se realizeaza prin intermediul unui compresor, care reprezinta principala componenta.

Intregul mecanism si tehnologia moderna pe care o utilizeaza fac posibila folosirea unor…

Citeste continuarea Aici

You might also like