Se majorează nivelul maxim al venitului minim de incluziune de la 260 de lei/ adult la 275 de lei/ adult

În prezent, mai mulţi români ar putea beneficia de mai mulți bani, în contextul unui proiect de ordonanță, aflat de marți în dezbatere publică la Ministerul Muncii.

Mai exact, este vorba despre legea 196/2016. Acesta este actul normativ prin care vor fi reglementate veniturile minime de incluziune. Deși legea trebuia să între în vigoare începând cu luna aprilie 2018, termenul de aplicare a fost mutat, astfel încât legea ar urma să fie aplicată din 1 septembrie 2023.

Autoritățile fac încă modificări, iar de această dată, prin proiectul de OUG de la Ministerul Muncii, se dorește modificarea Legii 196/2016, în interesul beneficiarilor.

În contextul socio-financiar, inițiatorii  proiectului vor ca venitul minim de incluziune să asigure un nivel de trai minimal mai multor familii şi persoane singure aflate într-o situație de dificultate, fie că este vorba despre situația economică sau socială.

Totodată,  principalul scop al OUG este și acela de a preveni riscul sărăciei în rândul copiilor şi stimularea participării acestora în sistemul de educaţie. Astfel, conform proiectului, venitul minim de incluziune va fi compus din unul…

Citeste continuarea Aici

You might also like