S-a demonstrat că alimentul wasabi, poate opri căderea părului și are efecte inhibitoare asupra celulelor canceroase

Wasabi este un ingredient de origine asiatică, care poate fi găsit cu ușurință și în magazinele din România. Cercetările au demonstrat că acest aliment poate opri căderea părului și are, de asemenea, efecte inhibitoare asupra celulelor canceroase, în plus wasabi-ul are şi alte beneficii are pentru organism.

Astfel, planta de wasabi, a cărei denumire știițifică este Wasabia japonica sau Eutrema japonicum, este o plantă din familia Brassicaceae, familie în care sunt incluse și varza, hreanul și muștarul. Wasabi mai este cunoscut și ca hrean japonez, deși hreanul este o cu totul altă plantă.

În prezent, wasabi este un condiment specific bucătăriei japoneze, care are un gust iute deosebit, tot mai apreciat în lumea întreagă. Deși pe piață se găsesc foarte multe produse cu denumirea de wasabi, cele mai multe dintre ele nu conțin însă adevărata planta wasabi, ci înlocuitori.

Însă, căderea părului poate fi normală, deoarece oamenii pot pierde în jur de 50 până la 100 de fire de păr pe zi. Cu toate acestea, poate fi o experiență inconfortabilă și poate lăsa o amprentă asupra încrederii de sine. Caderea parului poate afecta…

Citeste continuarea Aici

You might also like