Rusia și Ucraina sunt aproape de un acord pentru deblocarea exportului de cereale, a afirmat Recep Tayyip Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că Ucraina și Rusia ar putea fi la doar câteva zile de la finalizarea unui acord care să permită livrarea a milioane de tone de cereale.

 

Despre aceasta, președintele Turciei a explicat într-o conferință de presă comună cu premierul italian Mario Draghi că autoritățile ruse și ucrainene se află aproape de finalizarea unui acord care să permită livrarea a milioane de tone de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

În opinia sa, „Negocierile merg înainte pentru ca aceste cereale și uleiul de floarea-soarelui, totul să poată ajunge în lume. Într-o săptămână sau 10 zile vom intensifica discuțiile și vom încerca să ajungem la un rezultat”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, conform informațiilor transmise de politico.eu

Concret, Erdogan a subliniat că un pasaj sigur pentru transportul comercial este foarte important, deoarece Africa se confruntă deja cu „o problemă uriașă” în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente.

Declarația lui Mario Draghi

La rândul său, premierul italian Mario Draghi a semnalat că planul lui Erdogan a fost prezentat la reuniunea G7 de către…

Citeste continuarea Aici

You might also like