Rezoluţiile care te fac stabil financiar în sfârşitul şi începutul anului

Sfârşitul fiecărui an este un bun prilej de reflecție personală asupra tuturor deciziilor importante pe care le-am luat în ultimele douăsprezece luni, dar şi un moment oportun pentru a lua decizii sau de a ne fixa obiective pentru anul care urmează.

Însă, printre cele mai frecvente rezoluţii de Anul Nou, se numără cele legate de o situaţie financiară mai bună. Dacă şi tu îţi doreşti ca anul 2022 să fie cel în care îţi găseşti sau îţi regăseşti echilibrul financiar.

Ţine evidenţa cheltuielilor şi veniturilor

 

Ca să poţi să îţi planifici mai bine bugetul, este foarte important să înţelegi cum cheltui banii. În acest sens, este esenţial să încerci, cel puţin o lună, să faci o listă cu toate cheltuielile tale şi, dacă este cazul, ale partenerului.

Astfel, vei putea şti cu precizie unde se duc banii tăi şi vei avea o perspectivă mult mai clară asupra felului în care ar trebui să-ţi împarţi bugetul lunar.

De asemenea, ca să poţi să îţi planifici eficient bugetul, trebuie să ştii cu exactitate pe ce venituri contezi. Dacă ai un salariu fix, atunci este foarte simplu, însă dacă ai mai multe surse de venit sau…

Citeste continuarea Aici

You might also like