Reglementările din sistemul medical implementate, în timpul stării de alertă rămân valabile

În prezent, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a informat că reglementările din sistemul medical implementate în timpul stării de alertă rămân valabile, chiar dacă restricțiile împotriva COVID-19 au fost eliminate pe 9 martie.

Astfel, „Reglementările din sistemul de sănătate instituite pe perioada stării de alertă rămân valabile până la data de 31.03.2022, chiar dacă starea de alertă a încetat începând din 9.03.2022”, a transmis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În acest sens, CNAS a adăugat că va informa oamenii rapid despre noile reglementări aplicate de pe 1 aprilie 2022. O reglementare vizează posibilitatea acordării la distanţă, utilizând orice mijloace de comunicare, de consultaţii medicale în asistenţa medicală primară şi în ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog şi logoped.

De asemenea, consultaţiile medicale la distanţă se acordă şi se validează fără a fi necesară utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare, dar restul serviciilor medicale vor fi validate numai…

Citeste continuarea Aici

You might also like