Realizarea releveelor interioare prin scanare 3D

Releveele interioare se referă la realizarea de măsurători ale întregului spațiu dintr-o clădire pentru a se obține cât mai multe detalii, care ulterior vor fi folosite pentru calcularea suprafețelor finisajelor, dar și pentru schițarea de scheme pentru așezarea mobilierului.

Totul se desfășoară într-o manieră cât mai organizată, pentru a se pune la punct fiecare detaliu din planul de extindere a unei clădiri, din planul acesteia de modernizare sau din planul de gestionare a incendiilor. Pentru realizarea unui releveu cât mai bine structurat, este nevoie de foi milimetrice și de un instrument de scris, pentru proiectarea cât mai atentă și detaliată a schițelor, de ruletă, de compas și de un aparat foto pentru a surprinde în mod clar unele zone.

Cum se realizează un releveu corect prin scanare 3D?

Un releveu corect prin scanare 3D începe cu schițarea planului teoretic pentru fiecare încăpere în parte pe foaia milimetrică, cu instrumentele necesare pentru măsurători. Printr-o scanare 3D se colectează toate datele esențiale dintr-o clădire de la distanță, la o viteză și un nivel de detaliu pe care tehnicile de releveu tradiționale nu…

Citeste continuarea Aici

You might also like