Războiul secret dus de compania Amazon împotriva vieții private a americanilor

 Ibraheem Samirah, un parlamentar din Virginia, a studiat problemele privind inimitatea pe internet şi a analizat cum ar putea fi reglementată colectarea informaţiilor personle de către companiile de tehnologie. Acesta a fost uluit să afle detaliile complete pe care compania Amazon le colectase despre el.

În acest sens, gigantul în comerţ electronic, avea peste o mie de contacte din telefonul său. De asemenea, avea înregistrări cu partea exactă din Coran pe care Samirah, care a fost crescut ca musulman, o ascultase pe 17 decembrie, pe platforma sa.

„Vând produse sau spionează oamenii obişnuiţi?”, s-a întrebat Samirah, membru democrat al Camerei Delegaţilor din Virginia.

În contextul legal, Samirah s-a numărat printre puţinii legislatori din Virginia care s-au opus unui proiect de lege prietenos cu această industrie. La solicitarea Reuters, Samirah a cerut companiei Amazon să publice date colectate despre el, în calitate de consumator.

Compania adună o gamă largă de informaţii despre clienţii săi din SUA şi a început să le facă disponibile tuturor, pe baza cererii, de la începutul anului trecut, după ce a încercat, fără succes, să…

Citeste continuarea Aici

You might also like