Războiul din Ucraina a reușit să-l transforme pe Zelenski într-o figură emblematică

Dincolo de consecințele sale catastrofale, războiul din Ucraina a reușit să-l transforme pe Zelenski într-o figură emblematică, un simbol al rezistenței cunoscut la nivel mondial. Președintele ucrainean începe să-și folosească notorietatea pentru a strânge fonduri destinate țării sale măcinate de un război care durează deja de foarte mult timp.

Concret, o minge de baseball semnată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vândută la licitație cu peste 50.000 de dolari, o parte din încasări fiind destinată ucrainenilor strămutați de invazia rusă, relatează The Guardian.

În contextul estimativ, o casă de licitații din Boston, RR Auction, a anunțat că oferta câștigătoare pentru mingea de baseball Rawlings Major League a fost de peste trei ori mai mare decât estimarea. Compania va dona partea sa de 15.000 de dolari din vânzare. Vânzătorul, Randy Kaplan, va dona o parte din încasări organizației non-profit globale Americares.

Mingea este însoțită de o scrisoare semnată de Volodimir Yelchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la Națiunile Unite.

Kaplan este un cunoscut colecționar de mingi de baseball semnate de…

Citeste continuarea Aici

You might also like