Raed Arafat: Există sisteme de avertizare în caz de accident nuclear

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a dat detalii despre procedurile care se aplică în cazul unui accident nuclear, în contextul îngrijorărilor privind centrala nucleară Zaporojie din Ucraina. De asemenea, acesta a spus că un impact nu va fi resimțit imediat în România și a explicat ce trebuie să facă românii în cazul în care se petrece un astfel de eveniment.

În prezent, măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii, a anunţat Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind centrala nuclearoelectrică Zaporojie din Ucraina.

Impactul nu va fi imediat resimțit în România

Cu toate acestea, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a vorbit despre procedurile care se aplică în cazul unui accident nuclear. Potrivit acestuia, impactul asupra României nu va fi unul imediat în caz de accident.

Astfel, „De câteva zile suntem în legătură permanentă cu conducerea CNCAN. Se discută și la nivel mai înalt cu domnii miniștri și domnul premier pentru a urmări…

Citeste continuarea Aici

You might also like