Primul uragan al anului 2022, amenință Mexicul

Un ciclon format în oceanul Pacific amenință să lovească astăzi orașele turistice de pe coasta Mexicul, catalogat un uragan de categoria 3. Aceasta a primit numele Agatha și este primul din acest an format în vestul Atlanticului. Acum este de categoria 2 și are viteze ale vântului de 175 de kilometri pe oră, dar ar putea atinge în curând 200 de kilometri pe oră.

În contextul deplasării, se apropie de uscat cu 4 kilometri pe oră și, pentru că înaintează atât de lent, are timp să adune multă energie din ocean.

Astfel, meteorologii au avertizat că va produce inundații periculoase pe coastă, alunecări de teren și valuri uriașe. Temperatura ridicată a apelor mării, de peste 31 de grade în largul coastelor statelor Oaxaca şi Guerrero din sudul Mexicului şi mişcarea lentă ar putea împinge Agatha până în categoria 3, cu rafale de până la 200 kilometri la oră, a estimat meteorologul Alejandra Méndez.

În opinia sa, „Este prevăzut ca uraganul să ajungă la ţărm probabil de categoria 3 între Puerto Escondido şi Huatulco, în Oaxaca”, a adăugat ea.

În contextul meteorologic, se aşteaptă ca impactul să aibă loc luni după-amiază….

Citeste continuarea Aici

You might also like