Prima navă încărcată cu porumb ucrainean părăsește portul Constanța

În această perioadă , o navă cu peste 71.000 de tone de porumb ucrainean, va pleca din portul Constanţa. Este, de fapt, primul transport de acest tip, de la declanșarea războiului din Ucraina, scrie Reuters.

Aşadar, nava a fost încărcată în portul Constanța, fiind prima operațiune de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, a declarat directorul operatorului portuar Comvex, Viorel Panait.

În condițiile în care porturile maritime ale Ucrainei sunt blocate de la începutul războiului, în urmă cu mai bine de două luni, al patrulea mare exportator de cereale din lume a fost nevoit să trimită transporturile cu trenul prin granița sa vestică sau prin micile sale porturi de pe Dunăre în România.

astfel, „Aceasta este prima navă cu porumb ucrainean care părăsește portul”, a declarat președintele Comvex, Viorel Panait, pentru Reuters.

Nava care a preluat încărcătura este Unity N, potrivit unui martor Reuters.

În contextul activităţii, Comvex operează terminalul de cereale cu cea mai rapidă încărcare din Europa, care poate procesa până la 70.000 de tone pe zi, precum și un terminal de manipulare a…

Citeste continuarea Aici

You might also like