Prevederile proiectului privind obligativitatea certificatului COVID. Se va aplica atât angajaților de la stat, cât și celor de la privat

Proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19, asumat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Fafila, prevede că angajatorii din sectorul public şi privat au obligaţia de a solicita personalului cu care îşi desfăşoară activitatea certificatul ELECTRONIC COVID-19 la intrarea la locul de muncă.

Regula se va aplica în cazul înregistrării unei creşteri săptămânale a numărului de cazuri confirmate la nivel naţional, pe parcursul a trei săptămâni consecutiv. De certificat vor beneficia atât cei vaccinaţi, fie cu doză completă fie cu cel puţin o doză, dar şi persoanele care se vor testa cu PCR sau test antigen. Cei care nu vor avea certificatul vor avea rapoartele de muncă suspendate, fără plata salariului, se mai prevede în proiect.

Proiectul de lege, diferit de cel aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor şi iniţiat de liderul PNL Florin Cîţu, ar putea fi trecut prin Parlament prin asumarea răspunderii Guvernului, în condiţiile în care acesta trebuie să intre în vigoare cât mai repede.

Asumarea răspunderii guvernului pe legea certificatului COVID este o variantă constituţională, declara, luni, Marcel…

Citeste continuarea Aici

You might also like