Prețurile apartamentelor s-au domolit în prima lună de toamnă

În prima lună de toamnă, o încercare timidă de creștere a prețurilor de listare apartamentelor față de luna august, iar după o a doua lună consecutivă în care prețurile  au stagnat, semnele indică mai degrabă o stabilizare a prețurilor.

Conform Indicelui Imobiliare.ro, valoarea medie solicitată la nivel național de către vânzători s-a cifrat la 1.507 euro pe metru pătrat util, în scădere cu 0,1% față de august 2021, de la 1.508 euro pe metru pătrat util.

În București, Brașov și Cluj au scăzut prețurile pe piață nouă

În Bucureşti, pe parcursul luni septembrie, prețurile apartamentelor disponibile pentru vânzare în cel mai mare oraș al țării au consemnat un avans general de 0,9%, de la o medie de 1.569 de euro pe metru pătrat util, până la 1.583 de euro pe metru pătrat.

Însă, așteptările proprietarilor au fost mai ridicate doar pe segmentul locuințelor din blocurile vechi, care s-au apreciat cu 2,2%, de la 1.489 de euro pe metru pătrat, la 1.522 de euro pe metru pătrat.

Iar, unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au înregistrat o scădere de 0,2%, de la 1.621 la 1.617 euro pe metru pătrat.

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like