Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea informală organizată de Președintele Franței, Emmanuel Macron

În data de 16 februarie, șeful statului Klaus Iohannis a participat  la invitația Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune informală privind situația de securitate din Sahel, arată Administraţia Prezidenţială.

În cadrul acestei reuniuni, liderii europeni, dar și partenerii africani au discutat despre situația din Sehel și totodată, și-au exprimat sprijinul pentru poporul milan.

În același timp, toți cei care au participat la reuniune au fost de acord în legătură cu faptul că situația de securitate nu mai permite prezența forțelor franceze în Mali, precizează sursa.

Astfel, „Cu prilejul reuniunii, liderii europeni ai țărilor participante la Forța Takuba, alături de o serie de parteneri africani au abordat evoluțiile politice și de securitate din Sahel și au exprimat sprijinul pentru Mali și poporul malian în eforturile de a obține pacea și stabilitatea durabile și, respectiv, pentru continuarea combaterii terorismului în regiunea Sahel.

În contextul securităţii în zonă, participanții la reuniune au fost de acord că situația de securitate nu mai permite prezența forțelor franceze (operațiunea…

Citeste continuarea Aici

You might also like