Preşedintele Franţei Emmanuel Macron merge în Rusia și Ucraina

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a discutat din nou la telefon duminică seară cu omologul său american, Joe Biden, în cadrul consultărilor sale, înainte de a se întâlni luni cu Vladimir Putin privind criza ruso-ucraineană, a anunţat preşedinţia Franţei, notează AFP.

În cadrul convorbirii telefonice de 40 de minute s-a înscris într-o „logică de coordonare”, potrivit Palatului Elysee, înainte de vizita preşedintelui francez la Moscova şi apoi, marţi, la Kiev, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean,Volodimir Zelenski.

Preşedintele Emmanuel Macron a indicat că va „discuta despre condiţiile detensionării” la frontiera cu Ucraina, unde occidentalii acuză Moscova că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în vederea unei potenţiale invazii, ceea ce Rusia neagă, afirmând că doreşte numai să îşi garanteze securitatea.

De altfel, în cursul weekendului, şeful statului francez a discutat cu premierul britanic, Boris Jonson, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi liderii celor trei ţări baltice, preşedintele lituanian, Gitana Nauseda, şi premierii leton, Krisjanis Karins, şi eston, Kaja Kallas.

El a mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like