Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a ajuns joi, în România

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a ajuns joi la Palatul Cotroceni, iar după o serie de discuții purtate cu șeful statului, Klaus Iohannis, cei doi oficiali au făcut și declarații presei.

În cadrul declarațiilor de presă susținute joi, preşedintele Comisiei Europene, le-a transmis condoleanțe tuturor familiilor celor care au murit în accidentul aviatic de miercuri seară.

Totodată, șefa CE a ținut să îi felicite pe românii care au oferit ajutor refugiaților din Ucraina, având în vedere numărul fără precedent de persoane care a fugit din calea războiului.

În declaraţia sa, „Vreau să transmit condoleanțe pentru familiile românilor care au murit în incidentul cu avionul de aseară. Vreau să îi felicit pe românii care s-au mobilizat să ajute familiile care fug din calea acestui război atroce. Cel puțin un milion de locuitori au plecat din Ucraina în ultimele zile, iar România a oferit alimente pentru 55.000 de refugiați. România nu doar că primește în casele sale refugiații, dar ajută și Republica Moldova și medicamente pentru Ucraina”, a spus aceasta.

Președinta CE a mai adăugat că UE va institui un set…

Citeste continuarea Aici

You might also like