Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, urmează să efectueze o vizită în Taipei

În Taiwan, s-a instaurat tensiunea odată cu vizita pe care președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, urmează să o efectueze. Tensiunile dintre SUA și China ating cote maxime, iar acest lucru este confirmat de ultimele mișcări de pe insulă.

Din ultimele informații publicate de presa internațională, un număr de patru nave de război americane, dar și un portavion au fost poziționată în apele de la est de insulă. În același timp, SUA au mai trimis și avioane care supraveghează zona maritimă din jurul Taiwanului, precizând că este vorba despre niște ”desfășurări de rutină”.

Un oficial al marinei american a declarat pentru Reuters că ”portavionul USSR Ronald Reagan a tranzitat Marea Chinei de Sud și se afla în prezent în Marea Filipinelor, la est de Taiwan și Filipine și la sud de Japonia”.

Totodată, el a mai subliniat faptul că desfășurările sunt unele normale. „Deși sunt capabili să răspundă la orice eventualitate, acestea sunt desfășurări normale, de rutină”, a declarat oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

SUA și-au mobilizat forțele

Concret, oficialul american nu a precizat…

Citeste continuarea Aici

You might also like