Premieră culinară: burgeri gătiți de roboți, personalizați în funcție de cerințele clienților

Lanțul de fast-food israelian BBB, a scos la vânzare un burger vegetal gătit de un robot care adaptează prepararea şi compoziţia în funcție de dorințele clienţilor. Aceștia pot alege cantitatea de proteine vegetale sau de grăsime din steak-ul său, precum şi mărimea sau modul de gătire prin intermediul unei aplicaţii.

Astfel, ”Este pentru prima dată când o maşină fabrică automat un hamburger personalizat”, a declarat marţi, pentru AFP, Racheli Vizman, CEO-ul SavorEat, start-up-ul israelian specializat în producţia de alternative la carne aflat la originea conceptului.

În prezent, „Robotul chef” poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi. Aparatul amestecă mai multe ingrediente precum fasole, cartofi şi năut pentru a forma o textură „care seamănă cu cea a cărnii adevărate”, explică Racheli Vizman, care şi-a fondat societatea în 2018 împreună cu doi profesori de la Universitatea ebraică din Ierusalim.

Totul este gătit în câteva minute, dă ea asigurări, subliniind că produsul lipsit de proteine animale este kosher, în conformitate cu codul alimentar al iudaismului.

Concret, „Noutatea”, potrivit CEO-ului grupului BBB Ahuva…

Citeste continuarea Aici

You might also like