Povestea tristă a elevei din Iași care merge pe jos 26 de kilometri ca să ajungă la școală,deoarece nu are bani de abonament

O elevă din Iași merge 26 de kilometri pe jos la școală, de circa un an pentru a-și termina studiile pentru că familia nu își permite să plătească abonamentul de transport.

Astfel, Bianca Michiu locuiește în comuna Șipote din județul Iași, alături de mama ei, grav bolnavă, și tatăl său, Sebastian Michiu, singurul care muncește.

Fata este elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Vlădeni și își dorește să termine studiile pentru a avea un viitor bun.

În plus, Bianca merge pe jos câte 13 kilometri pentru a ajunge la timp la ore. Numai în ultima lună a mers pe jos de 4 ori, dus-întors.

”Nu se întâmplă tot timpul să merg pe jos, decât când nu am bani de autobuz. Un bilet costă 10 lei dus și 10 lei întors, iar când nu am bani, nu am ce să fac, merg pe jos. E greu, e frig, mi-e foarte frică, mai ales seara, când mă întorc.

Când plec e mai bine, merg ușor pe marginea asfaltului, dar când ajung lângă lacul de la Hălceni, bate vântul foarte tare. Mi-e foarte frică seara să mă întorc, că e întuneric, dar mai reușesc să găsesc 10 lei să mă întorc cu autobuzul. M-am învățat așa, e greu, dar nu am ce să fac. Uneori…

Citeste continuarea Aici

You might also like