Potenţialul de productivitate al copiilor din România este mai mic în prezent decât în 2010

Potrivit celei mai recente actualizări a Indexului Capitalului Uman (HCI) al Băncii Mondiale (BM), arată că un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potenţialul de productivitate a unui adult complet educat şi sănătos, iar acest index măsoară nivelul de dezvoltare al capitalului uman în perioada pre-pandemică, la nivel global, informează un comunicat al BM remis joi AGERPRES.

În cadrul Indexului Capitalului Uman (HCI), lansat pentru prima dată în anul 2018, se măsoară nivelul de cunoştinţe şi abilităţi, pe care un copil născut astăzi, se poate aştepta să îl obţină până la vârsta de 18 ani, luând în considerare riscurile asociate educaţiei şi sănătăţii precare într-o anumită ţară, într-o anumită perioadă de timp.

Iar în ceea ce priveşte raportul din acest an, acesta include o analiză a dezvoltării capitalului uman, efectuată timp de zece ani, în perioada 2010-2020, în 103 ţări, inclusiv în România. Această analiză arată că un copil născut astăzi în România va avea o productivitate de doar 58%, când va ajunge la maturitate, faţă de cât ar putea avea dacă ar beneficia de servicii de…

Citeste continuarea Aici

You might also like