Porturile africane de la Oceanul Indian au fost devastate de o furtună de proporții

Durban, unul din cele mai mari porturi africane de la Oceanul Indian,  a fost devastat de o furtună de proporții. În urma acestei furtuni, zeci de oameni au murit.

Concret, 60 de oameni au murit din cauza inundațiilor din Africa de Sud, care au făcut ravagii pe coasta de est a țării. În urma lor au lăsat localități inundate, case devastate, drumuri prăbușite și sinistrați. Acesta este rezultatul mai multor zile de ploi abundente, iar cel mai afectat port este Durban, unul dintre cele mai mari porturi africane de la Oceanul Indian.

În zonă, un număr de 140 de școli au fost avariate, în timp ce peste 2.000 de case și 4.000 de locuințe improvizate au fost distruse complet.

În urmărtoarea perioadă, autoritățile se așteaptă ca ploile să continue și se tem că bilanțul și distrugerile se vor agrava.

Furtuna a făcut cele mai multe victime, un număr de 45 de oameni care au murit, numai în zona orașului Durban, de altfel, acesta este cel mai mare centru urban din est și unul dintre cele mai mari porturi africane de la Oceanul Indian.

La rândul său, președintele ţării, a deplâns bilanțul tragic și a anunțat că va merge astăzi în zonă.

Citeste continuarea Aici

You might also like