Pompele de căldură încep să se bucure de o tot mai mare popularitate

În ultima perioadă, considerate de unii drept „cea mai bună soluție la criza climatică” și „un răspuns la valurile de căldură”, pompele de căldură încep să se bucure de o tot mai mare popularitate. Deși pare că nu are niciun sens, următoarea frază este cât se poate de reală: o pompă de căldură poate transforma 1 kilowatt-oră de electricitate în până la 4 kWh de căldură.

Pompele de căldură pot ajuta la salvarea planetei. Dar ne economisesc și banii?

Din punct de vedere al mediului, pentru tehnologia de încălzire și răcire a locuinței, cunoscută sub numele de pompă de căldură, acest lucru înseamnă mai puține emisii de carbon. Acesta va fi finalul centralelor termice de apartament?

În site-ul The Grid încearcă să vadă cât de bune sunt pompele de căldură pentru climă și dacă sunt rentabile din punct de vedere financiar.

În contextul de definiţie, o pompă de căldură este de fapt o mașinărie de încălzire și răcire super eficientă. De fapt, aceasta nu produce căldură, ci o face să circule. Astfel, dacă în casă este prea multă căldură, pompa de căldură poate, practic, să preia căldura din interiorul…

Citeste continuarea Aici

You might also like