Poliția Română nu face față plecărilor de personal

În România, tot mai mulți polițiști aleg să iasă din sistem, odată cu împlinirea vârstei legale de pensionare și întrunirea „tuturor condițiilor legale” pentru a ieși la pensie. Din acest motiv, Poliția Română are de-a face cu o situație de-a dreptul dificilă.

Tot mai mulți oameni aleg să iasă din sistem

În cadrul acestor funcţii, de menționat  este că modificarea vârstei de pensionare și nerespectarea legislație în vigoare cu privire la actualizarea salariilor polițiștilor sunt doar două dintre elementele care au dus la situația actuală, potrivit celor scrise de  bugerul.ro.

În acest context, deficitul de personal din MAI pare din ce în ce mai greu de rezolvat iar recrutările din sursă externă devin o alternativă inevitabilă.

În acest sens, „Din păcate, ne părăsesc oameni de valoare, oameni cu vechime, care știu meserie, dar nu avem ce face. Ei se pensionează legal, odată cu împlinirea vârstei de pensionare. E greu de ținut pasul cu pensionările din sistem și cu mutările de pe o funcție pe alta. Astfel, nu apuci să duci la bun sfârșit un concurs pentru o funcție, că se eliberează alta”, au spus anumite…

Citeste continuarea Aici

You might also like