Peste 1,3 milioane de copii români – în risc de sărăcie; pandemia i-a făcut mai vulnerabili

În contextul în care 35,8% din cei 3,7 milioane de copii din România – adică peste 1,32 milioane, sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, pandemia de COVID-19 i-a pus într-o situaţie şi mai vulnerabilă pe copiii deja dezavantajaţi şi pe familiile acestora, arată datele UNICEF.

– În România, 400.000 de copii în vârstă şcolară nu merg la şcoală, iar peste 50.000 de copii sunt separaţi de familiile lor, în mare parte din cauza sărăciei, violenţei sau abandonului, atenţionează UNICEF.

Din acest punct de vedere, în contextul alegerilor locale şi parlamentare, al redeschiderii şcolilor, precum şi al dezvoltării noilor strategii naţionale pentru perioada 2021 – 2027, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), Boardul Copiilor din România şi UNICEF propun autorităţilor din România un set de zece soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiei copiilor.

„Autorităţile sunt îndemnate să folosească criza COVID-19 ca o oportunitate pentru a rezolva problemele structurale cu care se confruntă copiii, care s-au agravat în timpul crizei. Un exemplu ar fi alocarea a 10% din fondurile structurale europene pentru proiecte dedicate copiilor şi…

Citeste continuarea Aici

You might also like