Persoanele care cer ca pensia să le fie livrată la o adresă din afara României, trebuie să transmită un formular către Casa de Pensii

Românii care au domiciliul în afara țării şi care cer ca pensia să le fie livrată la o adresă din afara ţării, trebuie să transmită mai întâi un formular către Casa de Pensii.

În contextul autorităților, acest pas este important pentru evitarea efectuării unor plăți necuvenite către beneficiarii nerezidenți în România, a căror situație s-a modificat, cu efecte asupra obligației casei teritoriale de pensii competente de a achita drepturile de pensie și/sau alte drepturi care se stabilesc și se plătesc de către acestea.

Formularul pe care acești români trebuie să-l completeze

Din informaţiile Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), acest formular poartă numele de „certificat de viață” și poate fi descărcat de pe site-ul oficial al instituției.

Legal, acest document reprezintă dovada în baza căreia se continuă plata drepturilor cuvenite beneficiarilor nerezidenți. De asemenea, autoritățile anunță că acest document trebuie transmis în luna noiembrie a anului în curs.

Mai mult decât atât, acest document trebuie emis în dublu exemplar și transmis către casa teritorială de pensii competentă beneficiarilor…

Citeste continuarea Aici

You might also like