Pentru că oamenii sunt bipezi, probabil nu ne atacă animalele de pradă
În îndemnul lui John Hawks, „Lor le mai frică de tine decât ție de ele”, este o asigurare frecventă pentru drumeți ca să știe că și prădătorii mari, ca urșii sau pumele, nu sunt o mare amenințare.
Deși oamenii sunt mai firavi și mai lenți decât aceste animale, ce le oprește să se înfrupte din aceste „maimuțe îmbrăcate”, atunci când le întâlnesc?
Sunt puține motive probabile pentru care nu suntem atacați mai des. Unul dintre acestea este că oamenii sunt bipezi, spune John Hawks, paleoantropolog la University of Wisconsin-Madison, citat de Live Science.
În opinia sa, „Există o amenințare în postura bipedă. Și alte primate – de exemplu, cimpanzeii și gorilele – exprimă amenințări. Să pari aparent mai mare este amenințător, iar acesta este un mod cu adevărat simplu de comunicat prădătorilor că s-ar putea să aibă necazuri”.
Dar postura bipedă are și dezavantaje. Este evident mai greu să te miști pe două picioare în loc de patru, însemnând că oamenii au renunțat să se mai întreacă cu creaturile patrupede. Însă poziția verticală poate face animalele să creadă că suntem mai tari decât suntem de…
Citeste continuarea Aici