Pentru a ajuta organismul să depășească perioadele caniculare, este nevoie de o dietă echilibrată.

Nutriţionistul-dietetician Adina Rusu, vine cu o serie de recomandări având în vedere perioadele caniculare care vor urma. Aceasta precizează că anumite alimente trebuie evitate în perioada verii, pentru a preveni deshidratarea.

Astfel, nutriționistul susține că în timpul caniculei, cantitatea de apă pierdută prin transpiraţie crește, iar odată cu ea, organismul este predispus la deshidratare.

În acest sens, se recomandă consumul unei cantități mai mare de lichide, însă nu băuturi alcoolice sau carbogazoase. Totodată, cofeina nu este nici ea recomandată în această perioadă.

În afirmaţiile sale, „În special în zilele călduroase este fundamental să suplimentăm aportul de lichide cu cel puţin 20-30% faţă de cantitatea consumată în mod uzual. Atenţie, însă, consumul unei cantităţi mai mari de lichide nu înseamnă suplimentarea consumului de băuturi alcoolice, carbogazoase sau îndulcite.

Spre deosebire de apă, aceste băuturi stimulează eliminarea unei cantităţi şi mai mari de apă din organism, crescând deshidratarea şi făcându-ne să ne simţim şi mai obosiţi. Acelaşi efect apare şi în cazul cafelei, al ceaiurilor…

Citeste continuarea Aici

You might also like