Pensionarii din România trăiesc de la o zi la alta, fiindcă banii nu le ajung nici pentru mâncare

Pensionarii din România se află într-o situație de-a dreptul dificilă. După o viață întreagă de muncă, au ajuns să se împrumute pentru pastile, mâncare sau facturi. Mai rău,  creşterea dobânzilor prezintă un risc pe care nu mulți îl înțeleg.

Concret, președintele Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a explicat recent că multe persoane cer „câteva sute de lei pentru a putea trăi până la următoarea pensie”.

În afirmaţiile sale, „Membrii se împrumută în general cu sume mici folosite în general pentru diferitele datorii, medicamente, întreţinere la bloc şi mâncare de zi cu zi. Ce înseamnă sume mici? Sume mici înseamnă până în 1000 de lei, dar sunt şi oameni care vin şi cer câteva sute de lei pentru a putea trăi până la următoarea pensie”, a explicat Viorel Zurba, președinte CAR.

În acest sens, consultantul financiar Adrian Asoltanie a subliniat că oamenii trebuie să fie foarte atenți cu privire la instituțiile financiare nebancare (IFN), deoarece dobânzile sunt de-a dreptul uriașe.

În atenţionarea sa, „Ce trebuie să ştie toată lumea este că dobânzile în ceea ce privește IFN-urile sunt uriașe. În România…

Citeste continuarea Aici

You might also like