Patriarhul Daniel: „Declararea apartenenței religioase este foarte necesară pentru prezentul și viitorul țării”

În România, Patriarhul Daniel a transmis recent un mesaj în care i-a îndemnat pe credincioși să participe la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, deoarece declararea apartenenței religioase este „foarte necesară pentru prezentul și viitorul țării”.

În mesajul său, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române transmis în ziua de luni, 9 mai, a subliniat că refuzul de a participa la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor poate genera „date inexacte sau eronate în ceea ce privește adevărata structură confesională, etnică și lingvistică a ţării noastre”.

Astfel, „Nimeni în afară de noi înșine nu este în măsură să declare aceste elemente identitare, de aceea refuzul sau nepăsarea noastră de a participa la Recensământ pot genera date inexacte sau eronate în ceea ce privește adevărata structură confesională, etnică și lingvistică a României”, a transmis Patriarhul României Daniel.

Declararea apartenenței religioase este „foarte necesară”

În contextul religios, acesta a explicat că „Iisus Hristos S-a născut în timpul recensământului organizat de Octavian August, împăratul Romei”. În acest…

Citeste continuarea Aici

You might also like