Papa Francisc a făcut un nou apel la pace, rugându-i pe cei care au puterea să oprească războiul

În Europa, războiul din Ucraina continuă de mai bine de două luni de zile, iar mii de oameni și-au pierdut viețile până acum. În acest sens, Papa Francisc a făcut un nou apel la pace, rugându-i pe cei care au puterea să oprească războiul, să o facă cât mai repede.

În cuvântarea sa, „Vă cer să perseverați în rugăciunea neîncetată pentru pace. Să tacă armele, pentru ca cei care au puterea de a opri războiul să audă strigătul de pace al întregii omeniri!”. Ultimul apel al Papei Francisc pentru pacea în Ucraina a fost făcut în timpul audienței generale și cu trei zile înainte de Paștele Ortodox, care ar fi putut fi prilejul unei încetări a focului și care a trecut în schimb fără ca armele să fi încetat să mai semene foc și moarte în teritoriile invadate de Rusia.

În plus, „Orice război se naște din nedreptate – a spus Pontiful – fiecare război, inclusiv cel care se poartă uneori în familiile și comunitățile noastre, chiar şi cele care se poartă în tăcere, se naşte din nedreptate. Este trist să vezi că omenirea nu reușește să gândească cu scheme și proiecte de pace – a adăugat Papa Bergoglio…

Citeste continuarea Aici

You might also like