Omicron nu e ultima variantă a coronavirusului

Anul 2022 a adus cu el un val de cazuri de infecții cu varianta Omicron. Este firesc să ne întrebăm dacă aceasta va fi ultima dintre variante sau va apărea o altă „variantă de îngrijorare” în 2022.

În acest sens, experții spun că nu ar fi surprinși de apariția unei noi variante Covid-19 în acest an, însă nimeni nu poate spune cât de repede se va răspândi acea variantă, dacă se va sustrage sistemului imunitar sau dacă va provoca forme mai severe de boală decât versiunile anterioare ale virusului, relatează LiveScience.

În contextul sanitar, Varianta Omicron are un avantaj față de Delta, pentru că este foarte transmisibilă, dar și pentru că se poate sustrage imunității date de vaccinare și de infecția anterioară. Acest lucru a permis variantei Omicron să infecteze o parte a populației pe care Delta nu o poate infecta cu ușurință, a afirmat Kartik Chandran, virolog și profesor de microbiologie și imunologie la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York.

Așadar, pentru a ”concura” cu Omicron, variantele viitoare de îngrijorare ar trebui să aibă asemănări cu ea în ​​transmisibilitate și în evaziunea…

Citeste continuarea Aici

You might also like