Ochelari cu lentile din smarald şi diamant din epoca Mughal, licitaţi la Sotheby’s

Două perechi de ochelari cu lentile din smarald şi diamant dintr-un tezaur princiar indian necunoscut vor fi vândute la o licitaţie Sotheby’s în Londra luna aceasta.

Lentilele au fost montate în ramele din epoca Mughal în jurul anului 1890, conform Sotheby’s, care a estimat perechile de ochelarii, ca având o valoare de 1,5 – 2,5 milioane de lire sterline fiecare.

Astfel, înainte de a fi scoase la licitaţie, ele vor fi expuse pentru prima oară la Hong Kong şi Londra.

În plus, nu este clar cine a comandat ochelari, dar e posibil să fi aparţinut familiei Mughal, dinastie care a fost la conducerea  Indiei în secolele 16 şi 17 şi care era cunoscută pentru realizări artistice şi arhitecturale.

Mai mult, lentilele din diamant – tăiate din acelaşi diamant natural – este considerat că provin din minele Golconda din sudul Indiei. De asemenea, smaraldele în formă de lacrimă îşi au originea într-un singur smarald natural columbian.

„Aceste filtre au fost adăugate pentru iluminare spirituală – diamantele era crezut că iluminează, iar smaraldele, că au puteri miraculoase de a vindeca şi de a alunga răul”, a mai precizat casa de licitaţii.

Astfel,…

Citeste continuarea Aici

You might also like