O mare companie franceză vrea să se retragă din România. ”Părăsim complet afacerea”

Compania franceză de zahăr Tereos vrea să plece din ţara noastră, după ce a încheiat un acord cu grupul Axereal pentru a-și vinde participația din afacerea lor cu malț.

Conform unui document citat de Reuters, Tereos se consultă cu sindicatele cu privire la planul său de închidere a activităților cu zahăr din România.

În plus, Tereos, al doilea cel mai mare producător de zahăr din lume, după volum, și-a revizuit toate afacerile după ce și-a remaniat conducerea, la finalul anului 2020.

De asemenea, noua echipă, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la datoriile mari ale grupului, a transmis că una dintre prioritățile sale este reducerea acestor datorii.

În luna septembrie, Tereos a informat că va vinde pachetul minoritar din două companii mixte de amidon din China, ca parte a reorganizării.

”În urma acestei tranzacții, vom rezilia parteneriatul nostru cu Axereal și părăsim complet afacerea cu malț”, menţionează Tereos în documentul citat de Reuters.

Mai mult, Tereos precizează că se află „în proces de consultare a organelor reprezentative ale angajaților, pentru a prezenta proiectul unei potențiale opriri a…

Citeste continuarea Aici

You might also like