Numărul românilor trecuți de 40 de ani care pleacă din ţară definitiv a crescut

Numărul românilor cu vârsta cuprinsă  între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Sunt aproape la fel de mulţi ca românii de 20-30 de ani care emigrează în alte state. Asta indică datele INS, analizate de HotNews. Motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.

Astfel, în anul 2020, aveam peste 50.000 de tineri români mutați definitiv în alte țări, indică datele INS. Printre ei se enumeră și Alina care a părăsit România în urmă cu 15 ani. S-a dus pentru un trai mai bun. A ales Italia, locul unde s-a stabilit definitiv.

Alina Nini, 36 de ani a declarat:

Aveam 21 de ani când am plecat. Viața mea e aici, chiar dacă în sufletul meu sunt româncă. La locul de muncă mi-am găsit jumătatea cu care am un copil, o familie, ne-am căsătorit, o casă.

Antonio Amuza, sociolog a precizat:

Oamenii pleacă pentru că își doresc niște joburi mai bune, își doresc o calitate mai bună, un bun raport între viață de acasă și viața profesională. Cumva Occidentul se întâmplă să se îngrijească de acest echilibru. Cel mai bine plătiți 20% dintre români câștigă mai bine de 7 ori decât cei mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like