Novak Djokovic a câștigat procesul, dar nu e sigur că rămâne în Australia

În cazul lui Novak Djokovic, instanţa a revocat, luni, anularea vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb de către autorităţile federale australiene, însă o decizie finală în acest caz poate fi luată de ministrul imigrației.

În contextul legal, judecătorul Anthony Kelly a revocat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly solicitând ca tenismenul să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Cu toate acestea, ministrul imigraţiei, din această ţară, Alex Hawke poate interveni acum personal şi să soliciteanularea acestei decizii, din alte motive decât cele invocate în proces.

Legislația australiană arată că, ministrul Hawke are o putere excepțională în asemenea cazuri și ar putea decide expulzarea lui Djokovic considerând că e o amenințare pentru sănătatea publică, în condițiile în care nu e vaccinat anti-Covid.

De altfel, avocatul guvernului australian, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare…

Citeste continuarea Aici

You might also like