Noul an școlar „modular” se pare că face probleme în mai multe domenii de activitate, pe lângă cele din domeniul educației

Oamenii din turism susțin că scurtatrea vacanței cu până la 10-14 zile și toate aceste „legi date peste noapte”, din educaţie, ar afecta considerabil economia întregii țări.

O problemă care ține deja de ani buni o reprezintă conflictul dintre Ministerul Educației și oamenii din domeniul turistic. De data aceasta, situația este și mai gravă.

După cum știm cu toții, s-a produs marea inovație în sistem prin implementarea anului școlar „modular” care va începe mai devreme decât eram obișnuiți, și anume pe 5 septembrie. Asociațiile de turism din România se plâng astfel că se scurtează sezonul de vacanțe cu până la 10-14 zile, iar foarte multe familii cu copii nu vor mai veni anul acesta pe litoral, scrie infofinanciar.ro.

În acest sens, foarte mulți turiști se îndreptau spre mare în luna septembrie, atunci când prețurile începeau să scadă, iar anul acesta, din cauza noii hotărârii a Ministerului Educației, numărul se va micșora. Cei din domeniul turistic preconizează în acest sens pierderi și scăderi ale încasărilor.

În afirmaţiile sale, „În ultimii 30 de ani suntem martorii unui experiment!”, susține…

Citeste continuarea Aici

You might also like