Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie!

Într-un orăşel din Wyoming, care s-a bazat pe cărbune timp de mai bine de un secol, o companie fondată de unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei va lansa un proiect ambițios pentru a contracara schimbările climatice.

Conform agenției Ap, Bill Gates vrea să înceapă de aici planul său măreț de a construi un reactor nuclear de înaltă tehnologie.

Astfel, în luna noiembrie a anului trecut, compania fondată de Bill Gates, TerraPower, a informat că a ales orășelul Kemmerer, cu o populație de aproximativ 3.000 de locuitori, pentru un reactor nuclear netradițional. Mai mult, centrala folosește o tehnologie nouă, menită să funcționeze mai sigur și mai eficient decât centralele nucleare din trecut.

Mai mult decât atât, sodiul lichid este utilizat ca agent de răcire în locul apei și, având în vedere că are un punct de fierbere mult mai mare, nu trebuie să fie presurizat pentru a preveni vaporizarea.

Ar putea reprezenta tranziția de la cărbune și gaze naturale

De asemenea, proiectul demonstrativ vine în momentul în care multe state din SUA crede că acesta ar putea reprezenta tranziția de la cărbune, petrol și gaze naturale, pentru a…

Citeste continuarea Aici

You might also like