Noua lege a compensării și plafonării pentrufacturile la elecrticitate si gaze, intră în vigoare

Noua schemă de compensare și plafonare a facturilor la electricitate şi gaze a intrat în vigoare și se va aplica până pe 31 martie. Modificările față de schema din noiembrie prevăd scăderea plafonului și creșterea compensării facturilor, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei noncasnici.

Astfel, principalele modificări faţă de schema care era în vigoare de la 1 noiembrie prevăd scăderea plafonului de la 1 leu pe kWh la 0,80 de lei pe kWh pentru energie electrică şi de la 0,37 lei pe kWh la 0,31 de lei pe kWh pentru gaze.

În plus, dacă se încadrează în consumul de 500 de kWh la electricitate şi 300 de metri cubi la gaze lunar, consumatorul beneficiază de o compensare suplimentară până la 0,68 de lei pentru energia electrică şi circa 0,22 de lei pentru gazele naturale, cu toate taxele incluse, scrie Agerpres.

În acest sens, executivul a aprobat OUG care conţine această schemă de sprijin pe 25 ianuarie 2022.

În contextul socio-politic, deşi partidul PSD a solicitat aplicarea schemei retroactiv, de la 1 ianuarie sau chiar de la 1 noiembrie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că acest lucru nu ar fi fost…

Citeste continuarea Aici

You might also like