Nadia Comăneci, decorată de președintele Iohannis cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani

În data de vineri 12 noiembtie an curent, Preşedintele României Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea fostei  noastre gimnaste Nadia Comăneci cu Ordinul Naţional „ Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

Astfel, “Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 noiembrie 2021, decretul de decorare a doamnei Nadia Comăneci. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, se arată pe site-ul preşedinţiei.

În contextul competiţional, Nadia Comăneci, „Zeiţa de la Montreal”, românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană care a scris istorie în gimnastica mondială reuşind prima notă de 10 perfect, a împlinit, vineri, 60 de ani.

Aşadar, născută la Onești la 12 noiembrie 1961, Nadia a început gimnastica de mică.

“Aveam foarte multă energie….

Citeste continuarea Aici

You might also like